JUŽNA KOREJA, JAPAN, KAMBODŽA I VIJETNAM

ČETIRI ZEMLJE LEGENDI, MUDROSTI I LEPOTA

 

JUŽNA KOREJA, JAPAN, KAMBODŽA I VIJETNAM


ZEMLJA JUTARNJEG MIRA, ZEMLJA IZLAZEĆEG SUNCA, ZEMLJA ČUDA I ZEMLJA LETEĆEG ZMAJA

 

GRUPNI POLAZAK 19. MAJA 2017. SA VODIČEM

Polazak: 19. MAJ 2017. 

16 dana / 14 noćenja

 

PDF  Preuzmite program putovanja u pdf formatu

Putovanje u kome ćete videti ono najznačajnije u četiri zemlje Istočne Azije. Njihovu prošlost obeležile su brojne legende kao i veliki događaji svetske istorije. Putovanje koje se ne zaboravlja…..

 

 

 

 • 1. dan (19.05.2016.) BEOGRAD – DOHA
  Sastanak putnika sa vodičem na aerodromu ‚‚Nikola Tesla“ u 10:20. Poletanje za Dohu u 12:20 (let QR 232). Let traje 5 sati i 15 minuta. Obrok u avionu. Dolazak u 18:35. Čekanje na vezu na jednom od najlepših svetskih aerodroma sa spektakularnim sadržajima.
 • 2. dan (20.05.2017.) SEUL
  Poletanje za Seul u 02:25 (let QR 858). Obroci i pića u avionu. Let traje 8 sati i 35 minuta. Sletanje u 17:00 sati. Transfer do hotela. Smeštaj. Odmor ili kraća neobavezna orijentaciona šetnja sa vodičem. Noćenje.
 • 3. dan (21.05.2017.) SEUL
  Doručak. Polazak u razgledanje prestonice Južne Koreje koja se nalazi na reci Han. Seul je jedan od najstarijih gradova Južne Koreje ali ujedno i prestonica moderne tehnologije i građevina u spoju sa arheološkim nalazima čak iz starijeg kamenog doba… Gradom dominiraju i brojni budistički i konfucionistički hramovi, kao i katolička katedrala i džamija. Obilazak uključuje posetu pet velikih palata dinastije Joseon od kojih je najveća upravo ona koja je i bila dom dinastije – palata Kenbokun. Nalazi se u severnom delu Seula a sagrađena je 1395. godine. Potom obilazak ulice Insa Dong. Insa-Dong ulica je jedna od najupečatljivijih atrakcija u Seulu i predstavlja središte Korejske tradicionalne kulture i zanata. Prodavnice u Insa-dong specijalizovane su u širokom spektru proizvoda koji se mogu kupiti: Hanbok (tradicionalna odeća), Hanji (tradicionalni papir), tradicionalne čajeve, grnčariju, kao i proizvode drugih narodnih zanata. Ulica je zatvorena za saobraćaj tokom vikenda. Potom poseta Dongdaemun – najveće šoping zone Južne Koreje. Ovo tržište podeljeno je na pet šoping okruga: A, B, C, D i šoping grad, a 26 tržnih centara smešteno je u 10 blokova, u kojima se nalazi 30.000 specijalizovanih prodavnica i 50.000 proizvođača. Potom obilazak Nacionalnog muzeja Koreje. Ovaj muzej osnovan je 1945. godine, a u njemu se nalazi kolekcija od 150.000 eksponata. Potom odlazak do Itaevon ulice gde najviše borave stranci i ge ima puno internacionalnih restorana… Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
 • 4.dan (22.05.2017.) SEUL
  Doručak. Transfer do jednog tradicionalnog sela Koreje. Selo je nastalo prikupljanjem i obnovom starih tradicionalnih kuća, raznih edukacijskih i medicinskih ustanova iz perioda Joseon dinastije sa područja cele Koreje. Danas se u selu može doživeti stara tradicionalna Koreja, a često se u njemu održavaju i tradicionalni festivali. Potom povratak u Seul i obilazak centra grada gde se nalaze dva najpoznatija šoping centra u ovom delu: Namdeumen market i Miendgong kao i čuveni Seulski Toranj sa predivnim pogledom na grad. Povratak u hotel. Noćenje.
 • 5.dan (23.05.2017.) SEUL – TOKIO
  Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Tokio u 11:10 (let JL 954). Let traje 2 sata i 35 minuta. Sletanje u 13:45. Kratko panoramsko razgledanje prestonice Japana koga zovu i „prestonica istoka“. Nalazi se na ostrvu Honsu, severozapadno od Tokijskog zaliva (sam grad je luka tog zaliva ). Grad sa relativno kratkom istorijom (Tokio je grad najbrže izgrađen na svetu,ali dva puta opustošen zemljotresom 1923. i bombardovanjima 1944-45 ). Danas je jedna od četiri ili pet svetskih metropola, centar druge svetske ekonomske sile, sedište druge Berze vrednosti. Bombardovanjem broj stanovnika se smanjio sa 11 na 5 miliona, ali od 1956. grad vraća predratni broj stanovnika. Panoramsko razgledanje obuhvata Ginza deo grada u kojem se nalaze prodavnice luksuznih brendova, ali i sedište Sony-ja i muzej koji pokazuje njihov dosadašnji razvoj. Tu se nalazi pozorište Ginza Kabukiza, kao i hram Tsukiji Hongwanji. Obilazak obuhvata i Toranj Tokija. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
 • 6.dan (24.05.2017.) TOKIO – NIKO – TOKIO
  Doručak. Polazak na celodnevni izlet u jedno od najlepših mesta Japana. Niko se nalazi u nacionalnom parku koji je pod zaštitom UNESCO-a. U predivnom prirodnom okruženju uokviren planinama Niko je ukrašen i brojnim hramovima. Ovaj pitoreskni grad čije ime doslovno znači ‘sunce’ ili ‘sunčeva svetlost’, već je vekovima poznat kao mesto gde čudesna priroda krije brojne hramove i svetilišta od dragocene arhitektonske i umetničke vrednosti. Tosho-gu je jedno od dva šintoistička svetilišta/mauzoleja koje je posvećeno šogunu Tokugavi Iejasui, osnivaču Tokugava šogunata. Ovo svetilište izgrađeno je u 17. veku i broji 42 građevine. U njemu se čuvaju ostaci šoguna Tokugave. Pored navedenih svetilišta i hramova u Nikou se nalaze i čuda prirode od kojih svakako valja istaknuti oko 35 km dugačku Aveniju kedrova (biljku srodnu jelama) koja predstavlja najdužu aveniju stabala na svetu. Takođe, u gradu se nalazi i botanički vrt koji sadrži oko 2200 biljnih vrsta, te Nacionalni park Niko koji osim predivnog jezera Chuzenji i čudesnog 97 metara visokog vodopada Kegon sadrži brojne gejzere i mnoštvo slikovitih turističkih staza. Transfer do hotela u Tokiju. Noćenje.
 • 7.dan (25.05.2017.) TOKIO – PLANINA FUDŽI – HAKONE – TOKIO
  Doručak. Polazak prema Nacionalnom parku Fudži – Hakone – Izu i vožnja do pete stanice planine Fudži autobusom (na 1.320 metara). Planina Fudži je najviša planina Japana i jedna od veličanstvenih znamenitosti Japana. Igra svetlosti Sunca na njenim padinama, obrub snežnog ogrtača ili skrivenost u oblacima čine ju simbolom Japana, kao i izlazeće Sunce. Fudži izaziva božansko poštovanje. Japanci planinu često nazivaju Fuji – san, što je titula koja se daje časnim osobama, jer planinu poštuju budisti i pripadnici različitih drugih religija. Planina je ugasli vulkan i nekada se smatrala tako svetom da su se na nju mogli penjati samo sveštenici i hodočasnici. Ogromni vulkan Fudži u prošlosti je obožavan i kao sedište boga vatre i utočište šinto boginje Trešnjin cvet. Žene nisu imale pristup planini sve do 1872. godine. Danas na usponu susrećemo na stotine planinara, hodočasnika i običnih ljudi. Obilazak Centra Fudži za kraće upoznavanje sa planinom. Potom odlazak žičarom Hakone na panoramsko razgledanje planine uz vidljivo izbijanje pare Ovakudani podnožja što ovom razgledanju daje posebno uzbuđenje. Potom krstarenje rekom Aši. Povratak u hotel u Tokiju. Noćenje.
 • 8.dan (26.05.2017.) TOKIO
  Doručak. Polazak u nastavak razgledanja fascinantnog Tokija. Poseta čuvenom Edo-Tokio muzeju, posvećenom gradskoj istoriji, umetnosti, kulturi i arhitekturi. Edo je stari naziv za Tokio od njegovog osnivanja. U postavci se mogu videti mape, fotografije, portreti zanatlija i običnog stanovništva, kao i jedna replika iz Kauki pozorišta. Sensodži je drevni budistički hram smešten u distriktu Asakusa u tokijskoj četvrti Taito. Predstavlja najstariji hram u Tokiju, i jedan od najvažnijih. Poseta Nakamise, najstarije šoping zone grada. Obilazak Akihabare, „grada elektronike„ gde su sve zgrade osvetljene video bimovima, raznim modernim svetlećim reklamama i gde se prodaju svi proizvodi tehničkih dostignuća, čak i oni najnoviji… Povratak u hotel. Noćenje.
 • 9.dan (27.05.2017.) TOKIO – HONG KONG – HANOJ – SIEM REP
  Rani jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje za Hong Kong u 09:25 (let CX 509). Let traje 4 sata i 50 minuta. Sletanje u 13:15. Nastavak leta za Hanoj u 17:35 (let KA 295). Let traje 2 sata. Sletanje u 18:45. Poletanje za Siem Rep u 20:25 (let K6 851). Nakon sat ipo vremena leta sletanje u Siem Rep u 22:35. Transfer do hotela. Noćenje.
 • 10. dan (28.05.2017.) SIEM REP (ANGKOR VAT)
  Doručak (švedski sto). Poseta najimpozantnijim građevinama Kambodže, a zasigurno i jednih od najznačajnijih na svetu, Angko Vat kompleksu hramova. Ove verske građevine pokazuju veliku posvećenost hindu religiji vladara Kmer civilizacije, a ujedno i njihovu političku, ekonomsku i kulturnu dominaciju u ovom delu Azije u periodu od IX do XIII veka. Kopleks hramova je uvršten u svetsku kulturnu baštinu UNESCO-a. Odlazak do južne kapije Angkor Tom sa dva reda velikih statua demona i bogova, ispred se nalazi jarak sa vodom širine 100m, i Bajon hrama. Poseta Bantaj Šrej hramu, malom kompleksu, koji se smatra za najveće dostignuće u umetnosti i arhitekturi klasične Angkor civilizacije. Hram datira još iz 967.godine, a njegovo ime znači Tvrđava pobede. Posvećen je hindu Bogu Šivi i odlikuje se raskošnim dekoracijama u zidovima od crvenog peščara. Ručak u restoranu. Popodne, poseta neverovatnom Ta Prom hramu, koji je ostavljen u stanju u kom je pronađen. Angkor Vat, najuravnoteženiji, najharmoničniji i i najlepši hram Kmer civilizacije, prikazuje Kmer kulturu, koja je dostigla svoju slavu u XII veku. Hram je sagradio kralj Surjavraman II i posvećen je bogu Višni. Odlazak do Bakeng brda odakle se pruža predivan pogled na Angkor Vat kompleks i zalazak sunca. Povratak u hotel. Noćenje.
 • 11. dan (29.05.2017.) SIEM REP – HO ŠI MIN (SAJGON)
  Doručak (švedski sto). Poseta plutajućem selu Kampong Pluk, gde se mogu videti poplavljene šume, koje se nalaze pored još jednog sela izgrađenog na stubovima. U Kampong Pluku većina kuća je sagrađena na stubovima, visokim 6 ili 7 metara. Kampong Pluk je grupa od tri sela sa kućama sagrađenim na stubovima na jezeru Tonle Sap, oko 16 km jugoistočno od Siem Repa. Ovo su Kmer sela, i imaju 3000 stanovnika, dok je jezero veoma bogato živim svetom tako da stanovnici sele pretežno žive od ribolova. Poplavljene šume mangrova okružuju oblast i dom su mnogim divljim životinjama. Popodne, slobodno vreme za posetu lokalnoj pijaci,. Uveče transfer na aerodrom. Poletanje za Ho Ši Min u 21:25 (let K6 822). Sletanje u 22:05. Transfer do hotela. Noćenje.
 • 12. dan (30.05.2017.) HO ŠI MIN(SAJGON)
  Doručak (švedski sto). Slobodno vreme za neobavezno upoznavanje grada sa vodičem i šoping u Sai Gon Square, Bitexco i marketu Ben Thanh. Ručak u restoranu. Popodne obilazak obilazak centralnih četvrti grada gde su mnoge kuće i zgrade sagrađene pod francuskim uticajem: Notr Dam katedrala, Centralna pošta i Ben Tan pijaca. Slobodno vreme. Noćenje.
 • 13. dan (31.05.2017.) HO ŠI MIN(SAJGON) – TAJ NIN – ČU ČI – HO ŠI MIN
  Doručak (švedski sto). Polazak u vožnju kroz tipične predele južnog Vijetnama do provincije Taj Nin na zapadu. Poseta Čao Dai hrama sa svojom fascinantnom arhitekturom. Prisustvovanje podnevnoj šarenoj svečanost Čao Dai slebdenika religije koja sve postojeće vere sveta ujedinjuju u jednu. Ručak u lokalnom restoranu. Potom, poseta Ču Či tunelima, podzemni tunel koje su sagradili vijetnamski borci otpora tokom duge borbe za nezavisnost protiv američke agresije. Ostatak dana slobodan za razledanje grada. Noćenje.
 • 14. dan (01.06.2017.) HO ŠI MIN – MEKONG DELTA – KAI BE
  Doručak (švedski sto). Odlazak do turističkog pristaništa Vin Long – Kai Be. Krstarenje po delti Mekong reke (žile kucavice celog Indokineskog poluostrva), gde se mogu videti dnevne aktivnosti lokalnog stanovništva. Poseta Kai Be plutajućoj pijaci, gde se može videti tipična trgovina na vodi južnih sela. Ručak u lokalnom restoranu. Potom poseta tradicionalnom selu gde se možete upoznati sa načinom života, proizvodnjom i ljubaznošću domaćina. Obilazak jedne kolonijalne i jedne tradicionalne privatne kuće gde ćete uživati u voću domaćina. Večera u restoranu. Transfer do hotela u Kai Be. Smeštaj. Noćenje.
 • 15. dan (02.06.2017.) KAI BE – HO ŠI MIN – DOHA
  Doručak (švedski sto). Polazak brodićem i odlazak do malog kanala An Bin Islet. Poseta fabrici keramike, fabrici kokosa i poznatoj Bonsai bašti Sau Giao. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u Ho Ši Min. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 21:25 sati (let QR 971). Sletanje u 22:35 (7 sati leta). Transfer do hotela u Dohi za noćenje (u organizaciji avio kompanije).
 • 16. dan (03.06.2017.) DOHA – BEOGRAD
  Rani transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 06:40 (let QR 231). Obrok u avionu. Dolazak u 11:20.

                                  

 

CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(plativa u dinarima po prodajnom kursu  Banca Intesa Banke)    

 

Datum polaska

 

Usluga

 

Cena

Doplata za jednokrevetnu sobu

19. MAJ 2017.

 Prema programu  3.495 €

 770 €

 

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 3* u Južnoj Koreji i Japanu (usluga noćenje sa roručkom) i hotelima 4* u Kambodži i VIjetnamu ( usluga noćenje sa doručkom i svi ručkovi u restoranu tokom ture kao i jedna večera), transferi aerodrom/hotel/aerodrom prema programu visokokvalitetnim klimatizovanim vozilima turističke kategorije, sva razgledanja i izleti navedeni u programu putovanja, sve ulaznice u lokalitete navedene u programu putovanja, lokalni vodiči,  jedno noćenje u Dohi sa uključenim transferima i vizom u organizaciji avio kompanije Qatar Airways, troškovi organizovanja putovanja, kao i profesionalni, licencirani turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda.

 

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse 365 Eur po osobi (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu avio taksi kompanija objavljuje nekih 8 dana pre početka putovanja kada se štampaju karte i tada agencija zadužuje putnike za konačnu cenu avio taksi) ,  ručkovi i večere koji nisu navedeni u programu putovanja, međunarodno zdravstveno osiguranje  i osiguranje od otkaza putovanja, troškovi viziranja pasoša ( trenutna cena vize za Kambodžu je 30 usd po osobi, dok je trenutna cena vize za Vijetnam 45 usd po osobi + 5 eur troškovi viziranja. Obe vize se dobijaju na licu mesta uz asistenciju vodiča, a plaćaju se unapred u agenciji. Za obezbeđivanje vize je potrebno dostaviti fotokopiju pasoša u boji i 4 fotografije veličine 4×6 cm).

 

VIZA: Vize za Južnu Koreju i Japan nisu potrebne državljanima Srbije.

Vize za državljane Srbije obezbedjuje agencija PONTE TRAVEL.

Za vizu je potrebno priložiti :

 • Za vize za Kambou i Vijetnam treba priložiti u agenciji sledeće :
 • 4 fotografije skorijeg datuma na beloj pozadini formata 4 x 6 cm,
 • fotokopiju pasoša u boji
 • Uplata od 30 usd + 45 usd + 5 eur troškovi rezervacije
 • Za sve dodatne informacije obratite se agencija na broj telefona +381 11 7858585 .
 • Državljani drugih država su u obavezi da sami provere da li im je potrebna viza i šta je potrebno od dokumentacije.

 

VAŽNE NAPOMENE :

* MINIMUM ZA REALIZACIJU GRUPE JE 15 PUTNIKA !

USLOVI PLAĆANJA:  UPLATA AKONTACIJE 40% ARANŽMANA DO 09. JANUARA 2016. ILI DO POPUNE MESTA RANIJE. OSTATAK OD 60% 20 DANA PRED PUT !                                                                                   

Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.

 

IMENA HOTELA PREMA GORE NAVEDENOJ KATEGORIZACIJI BIĆE POZNATA PO FORMIRANJU GRUPE. AGENCIJA PONTE TRAVEL GARANTUJE KVALITET SMEŠTAJNIH OBJEKATA.

 

Korisne informacije:

UOBIČAJENE VREMENSKE PRILIKE TOKOM PUTOVANJA:

 

JUŽNA KOREJA: prijatne temperature oko 24°C

JAPAN: maj je jedan od najboljih meseci za posetu Japanu, jer vegetacija postaje bujna, temperature su oko 23 °C U ovo vreme su manje gužve na lokalitetima.

KAMBODŽA I VIJETNAM: temperatura oko 28 °C sa mogućim kraćim pljuskovima

 

Valute:

 • Južno Korejska valuta je won:    1USD = 1,176.46 KRW                  1EUR= 1,250.65 KRW
 • Japanska valuta je  jen:              1USD = 110,7 JPY                                         1EUR= 117,77 JPY
 • Kambodžanska valuta je riel:      1USD = 4,049.89 KHR                   1EUR= 4,306.3 KHR
 • Vijetnamska valuta je dong:        1USD = 22,542.83 VND                              1EUR= 23,965.91 VND
 • Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 7858586.

 

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja.  Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Organizator putovanja je Turistička agencija Ponte Travel doo

Licenca kategorije OTP, broj 416 od 25.02.2010

 

BEOGRAD 22/11/2017.

 

Turistička agencija Champions Travel, licenca OTP broj 48/2014. Od 02.06.2014. javlja se kao posrednik i poseduje YUTA garanciju putovanja. Organizator putovanja je Ponte Travel, Licenca kategorije  OTP, broj: 416, od 25.02.2010.

 

 

Garancija putovanja u visini od 300.000.- Eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0103/2016 od 25.01.2016. godine, aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA“, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa br. 300051051 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.