ŠRI LANKA

ODMOR u hotelu 5*na Indijskom okeanu

Fiksni polazak

Polazak: 13. FEBRUAR 2017.

11 DANA / 8 NOĆI

 

 

PDF Šri Lanka 13.februar

 Ovo ostrvo je jedno od retkih mesta na planeti koje može da se pohvali tolikim prirodnim bogatstvom i lepotama. Šri Lanka nije obično ostrvo, već jedno sasvim posebno mesto na svetu koje ne liči ni na jedno drugo.


 

 Program putovanja:

1.dan (13.02.2017.) BEOGRAD – DUBAI – KOLOMBO
Dolazak putnika na aerodromu ‚‚Nikola Tesla“ u 10:05. Poletanje za Dubai u 13:05 (let FZ 746). Obrok i bezalkoholno piće u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 21.15. Nastavak leta za Kolombo u 23.20 (let FZ 549). Obrok i piće u avionu nisu uključeni u cenu.

2.dan (14.02.2017.) KOLOMBO – BENTOTA
Dolazak u 05.20 časova. Po dolasku doček gostiju sa cvetnim vencima dobrodošlice. Transfer do hotela na plaži. U sobe se ulazi od 14 sati. Smeštaj. Včera u hotelu. Noćenje.

3. do 9. dan (15. do 21.02.2017.) BENTOTA
Boravak u hotelu 5* na privatnoj plaži na bazi polupansiona (doručak i večera ). Slobodni dani za odmor, kupanje i uživanje. Noćenja. Tokom boravka postoji mogućnost odlaska na brojne fakultativne izlete sa vodičem na engleskom jeziku: Pećinski hramovi u Dambuli, sagrađenih pretežno u I veku pre nove ere, a danas su pod zaštitom UNESCO-a. Kompleks od pet pećina sa preko 2.000 kvadratnih metara oslikanih zidova i plafona, predstavlja najveću oslikanu površinu hrama na svetu. Nekadašnju prestonicu zemlje iz srednjevekovnog perioda Polonaruvu, nastalu između XI i XIII veka nove ere, koja je pod zaštitom UNESCO-a. Veliki politički, ekonomski, socijalni i kulturni procvet država je dostigla u ovom periodu o čemu svedoče ostaci mnogobrojnih građevina unutar arheološkog kompleksa. Facninantnu grad-utvrđavu Sigiriju, sagrađenom na 200 metara visokoj i teško pristupačnoj steni u V veku nove ere. Poznat je pod nazivom „Lavlji grad“ zbog velike statue lava koja se nalazila na samom ulazu grada, od koje su danas ostale samo šape. Grad je poznat i po lepim freskama među kojima je najpoznatija „Devojka Sigirije“. Sigirija je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. Najpoznatiju baštu začina na ostrvu, Matale. Ovde se mogu videti različite vrste začina po kojima je Šri Lanka poznata u svetu. Hramu Budinog zuba, za koje su vezane mnoge legende. Sam hram se danas smatra simbolom suvereniteta zemlje. Kraljevska botanička bašta Peradeniu. Bašta je podeljena na nekoliko većih celina: bašta sa začinima, bašta se preko 300 vrsta orhideja, avenija palmi, cvetna bašta, neobične vrste drveća… Sirotište za slonove Pinavela koje je osnovano 1975. godine, gde pod zaštitom države živi veliki broj slonova..

10.dan (22.02.2017.) BENTOTA – KOLOMBO
Doručak u hotelu. Sobe se napuštaju do 12 sati, ali se uz doplatu na recepciji mogu zadržati do 18 sati, pod uslovom da hotel raspolaže slobodnim sobama. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom u večernjim satima.

11.dan (23.02.2017.) KOLOMBO – DUBAI – BEOGRAD
Poletanje za Dubai u 01.40 (let FZ 545). Obrok i piće u avionu nisu uključeni u cenu. Tehničko sletanje u gradu Matale na jugu ostrva Šri Lanka bez izlaska iz avona. Nastavak za Dubai. Dolazak u Dubai u 06.45. Nastavak leta za Beograd u 09.00 (let FZ 745). Obrok i bezalkoholna pića u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 12.00.

 

CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(plativa u dinarima po prodajnom kursu Intesa Banke)    

Datum polaska Usluga Cena Doplata za 1/1 sobu Treća odrasla u pomoćnom
13. FEBRUAR 2017. Polupansion 1.290 € 599 € 813 €
Doplata za uslugu sve uključeno 336 €

 


U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, 20 kg kabinskog prtljaga  i 7 kg ručnog prtljaga po osobi, hrana i bezalkoholno piće u avionu na letovima Beograd-Dubai-Beograd, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 5* ( (lokalne kategorizacije) u letovalištu Bentota direktno na plaži na bazi usluge polupansion (švedski sto), transferi prema programu na Sri Lanci, troškovi organizovanja putovanja, usluge predstavnika na destinaciji na engleskom jeziku.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse 66 po osobi (cena nepromenljiva), fakultativni izleti sa vodičem na engleskom jeziku, ručkovi koji nisu navedeni u programu putovanja, međunarodno zdravstveno osiguranje  i osiguranje od otkaza putovanja, viza za Sri Lanku ( trenutna cena 35 po osobi + 3 troškovi viziranja).


THE EDEN RESORT & SPA 5* LUX
www.brownshotels.com/eden/

Odmaralište i spa Eden nalazi se na plaži sa zlatnim peskom u gradu Beruvela, na zapadnoj obali Šri Lanke. U ponudi ima elegantne sobe, otvoreni slatkovodni bazen, ajurvedski centar i 3 restorana. Odmaralište Eden je udaljeno 96 km od Međunarodnog aerodroma Bandaranaike Kolombo. Parking u okviru objekta možete besplatno koristiti. Dobro opremljene i klimatizovane sobe imaju luksuzan enterijer sa drvenim podom. Sadrže TV sa satelitskim kanalima, mini-bar i sopstveno kupatilo sa tušem i kadom.  U glavnom restoranu Garden of Eden služe se raznovrsna internacionalna jela. Restoran Temptations nudi fina jela u elegantnom ambijentu i vinski podrum. U baru Captain’s Deck možete uživati u osvežavajućim pićima i živoj muzici. Na raspolaganju vam je veliki izbor personalizovanih usluga, kao što su masaže i spa tretmani. Odmaralište takođe poseduje bilijarske stolove, kozmetički salon i teren za skvoš.


INFOMACIJE O VIZAMA: Viza za Šri Lanku je potrebna državljanima Srbije, kao i državljanima bivših jugoslovenskih republika, sada država i državljanima. Vizu obezbeđuje agencioja. Od dokumenata je potrebna  kopija prve strane pasoša i adresa stanovanja ukoliko nije navedena u pasošu.  Za sve dodatne informacije u vezi sa vizama obratiti se na broj telefona +381 11 4048571. 

VAŽNE NAPOMENE :

MINIMUM ZA REALIZACIJU OVOG PUTOVANJA JE 10 PUTNIKA !

USLOVI PLAĆANJA:  UPLATA AKONTACIJE 70% 10. JANUARA 2017. ILI DO POPUNE MESTA. OSTATAK OD 30%  25 DANA PRED PUT 

Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.

 Korisne informacije:

  • Uobičajene vremenske prilike u ovom periodu su karakteristične za tropski pojas u vreme visoke turističke sezone. Topli period sa temperaturama na Šri Lanci u proseku od 25 do 30° C sa ne tako visokom vlažnošću vazduha i kratkim topskim pljuskovima. Noći su nešto svežije, a temperatura mora je oko 23 do 25° C.
  • Valuta na Šri Lanci je rupi: 1USD = 145.428 LKR                1EUR= 163.132 LKR.
  • Preporučuje se korišćenje sredstava za mazanje protiv komaraca.
  • Preporučuje se lagana pamučna odeća kao i lagana, udobna obuća (za pešačenje). Treba poneti laganu  jaknu, kišobran ili kabanicu za kišu. Obavezno poneti kapu ili šešir za sunce, kreme za sunčanje sa visokim faktorom zaštite.
  • Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 4048571

 

Turistička agencija Champions Travel, licenca OTP broj 48/2014. Od 02.06.2014. javlja se kao posrednik i poseduje YUTA garanciju putovanja. Organizator putovanja je Ponte Travel, Licenca kategorije  OTP, broj: 416, od 25.02.2010.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja.  Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Beograd,  06.12.2016.