NORMANDIJA - DVORCI LOARE - PARIZ

FRANCUSKA

NORMANDIJA + DVORCI LOARE + PARIZ

 

PERIOD  23.03.17 – 26.03.17, avionom

PDFNormandija-dvorci Loare-Pariz – 23.03.-26.03.2017.

Ovo će Vam putovanje uz Pariz približiti i one regije Francuske koje se retko pojavljuju u programima organizovanih putovanja u Srbiji. Putovanje je zanimljivo i onim putnicima koji su već bili u Parizu, ali žele da vide i ostale regije Francuske. Ako je ovo Vaše prvo putovanje u Francusku, moći ćete da dobijete jedan dobar i zanimljiv pregled kulture, umetnosti, istorije i prirodnih lepota jedne od najvećih i najlepših evropskih zemalja. Putovanje uključuje najzanimljivije regije Francuske osim područja Azurne obale i Provanse, za koja preporučujemo odvojena putovanja.

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD – PARIZ
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera „INFORMACIJA “ u 04.40h; Polazak aviona za Pariz u 06.40h – let JU 310; Dolazak u Pariz u 09.15h; Sastanak sa vodičem i polazak za Rouen, glavni grad donje Normandije. Razgledanje istorijskog jezgra grada: katedrala Notre Dame – trg Vieux Marche na kojem je Jovanka Orleanka spaljena na lomači – Ulica Gros Horloge (veliki satovi) – uske ulice starog grada sa preko 800 kuća sa drvenim gredama. U popodnevnim satima polazak ka obalama Lamanša gde će se obići mesta kao što su Honfleur i Deauville. Smeštaj u Caen-u ili okolini. Noćenje.                                                                                                                                                                                                                                                       

2. dan  MONT SAINT MICHEL – DVORCI LOARE
Doručak. Polazak do jednog od najposjećenijih mesta Francuske, “čuda zapadnog sveta“ ostrva Mont Sen Mišel, poznatom po svom benediktinskom manastiru koji dominira ostrvom. Vizijom biskupa Auberta kojem se u snu ukazao arhanđel Mihajlo, započela je izgradnja jedinstvenog manstirskog kompleksa kojeg su već u 13.veku zvali „čudo“. Sagrađena na vrhu stene, imamo utisak da cela građevina lebdi i stremi ka nebu i da je podignuta božanskim nadahnućem, a pogled s terase-vidikovca otkriva da je ostrvo okruženo vodom za vreme plime, a peskom za vreme oseke. Ovo je mesto koje ostavlja dubok utisak na svakog posetioca! (Autobusom nije moguće doći do ostrva, već isključivo ili pešice šetnjom po nasipu ili shuttle autobusom). U popodnevnim satima polazak ka dvorcima Loare . Dolazak u večernjim satima u grad Tour(Tur). Smeštaj u hotel u Tour-u ili okolini. Grad Tour, rodno mesto Onore de Balzaka, je centar ovog područja uz reku Loaru. Poseta starom delu grada gde ćemo videti baziliku sagrađenu iznad groba sv.Martina i predahnuti na živopisnom trgu Place Plumereau sa kućama iz 15.veka i prijatnim restoranima. Noćenje.

3. dan  DVORCI LOARE – PARIZ
Doručak. Reka Loire – je najduža francuska reka, a na njenim je obalama francusko plemstvo izgradilo brojne dvorce i letnje rezidencije. Poseta najlepšem dvorcu Loire-dvorac Chenonceau (Šenonso) koji su gradile žene. Dvorac je na pritoci Loare reci Šer i vezan je za romatičnu priču o ljubavi francuskog kralja Henrija II i Diane od Poitiersa. Prošetaćemo vrtovima Diane i Katarine Mediči i videti unutrašnje prostorije dvorca.  Poseta čarobnom gradiću Amboise čuvenomom po generacijama francuskih kraljeva koji su ovde odrastali i kao poslednje utočište najvećeg genija čovečanstva – Leonarda da Vincija.Nastavak putovanja do dvorca Chambord(Šambor), razgledanje najveceg dvorca Loare ( 440 prostorija). Njegova arhitektura je izuzetan spoj tradicionalnog francuskog i italijanskog stila. Dvorac je poznat po cuvenim stepenicama koje je konstruisao Leonardo de Vinci, mnogobrojnim kaminima i tornjevima.Po završetku razgleda polazak ka Parizu. Dolazak u kasnim večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan  PARIZ
Doručak. Napuštanje soba do 12h i Fakultativno odlazak na pešačku turu do Monmartra  ili slobodno vreme za individualne aktivnosti a u 14h polazak za panoramsko razgledanje grada autobusom: Jelisejska polja – Trijumfalna kapija – trg Konkord – crkva Sv.Madlene – muzej Luvr – Notre Dame – Latinska četvrt – Sorbona – Panteon – Luksemburški park – palata Invalida , Trokadero i oko 17h polazak ka aerodromu Šarl de Gol. polazak aviona za Beograd u 20.30h – let JU 315; dolazak u Beograd u   22:55h. KRAJ PROGRAMA.

 

Cena aranžmana po osobi u 1/2 sobi

Datum polaska

23.03.17
Cena aranžmana

559 €

Rok za prijavu: 20 dana pre puta
Minimalan broj putnika: 20

 

 


Cena uključuje:

 • Avio karta
 • prevoz autobusom visoke turističke klase prema programu
 • smeštaj od ukupno 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*:
 • 1 noćenje sa doručkom u Normandiji
 • 1 noćenje sa doručkom u dolini Loire
 • 1 noćenje sa doručkom u Parizu.
 • ulaznice za : Mont St.Michel , 2 dvorca na Loire-i
 • Panoramski razgled Pariza.
 • razgledanja prema programu
 • stručnog pratioca tokom putovanja
 • pripremu, organizaciju i garanciju putovanja

 Cena ne uključuje:

 • aerodromska taksa od 120 eur (plačanje u agenciji) i boravišne takse (plačanje u hotelima)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 138 eur.
 • ulaznice za muzeje i kulturno-istorijske spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove lične prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prevoz itd.)
 • vožnju brodom po Seni u Parizu: 15 EUR (uplata na licu mesta)
 • obavezno putno zdravstveno osiguranje

Francuska je država u zapadnoj Evropi  s 65 700 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i ostrva. Prekomorski posedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, kao i  ostrva poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom okeanu. Francuska je jedna od zemalja osnivača Evropske Unije i svojom teritorijom najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država sveta, a s 82 miliona turista godišnje i najposećenija.


OPIS HOTELA :

INTER HOTEL DE FRANCE 3* , 10, Rue de la gare, 14000 CAEN : Hotel ima pet spratova sa 47 soba a svaka od njih poseduje klimu, Sat TV, telefon, kupatilo i wifi je gratis a sef se može iznajmiti na recepciji gde se nalazi i bar koji radi do ponoći. Hotelski parking je besplatan a doručak se služi od 04h do 11h i po principu švedskog stola.

INTER HOTEL LE GARDEN 3*, 2 Mail de la Papoterie , 37170 , Chambray-les-Tours : Hotel se nalazi blizu Tour-a a na putu za dvorce i poseduje 51 sobu od kojih svaka ima klimu, TV, kupatilo , wifi gratis a isto tako poseduje i bar , terasu i veliki parking, Doručak je na principu švedskog stola..

GRAND HOTEL DU HAVRE 3*, Lokacija18,Rue d’Amsterdam , 75009 , Paris                                                                                                                        www.havrehotel.com

Hotel idealno lociran i poseduje 81 sobu, svaka ima TV, sef, direktnu telefonsku liniju, kupatila sa kadom/tus i fen za susenje kose a neke su klimatizovane. Idealan polozaj , na samo 100m od robnih kuca (Printemps i Galeries Lafayette), 250m od Opere Garnier, 400m od najveceg trga Konkord i Jlisejskih polja. Sve zajednicke prostorije (recepcija, 2 veca salona sa jednim barom, sala za dorucak , sala za konferencije) renovirane , modernizovane u 2007-oj a poslednje renoviranje soba je izvrseno 1998.Dorucak je po principu svedskog stola ali bez suhomesnatih proizvoda.


NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu i slično promeni cenu aranžmana. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude.
Cene su izražene u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

 • gotovinski – uplata avansa od najmanje 40 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave (odnosno, 50% bespovratnog avansa za rani booking u roku od 2 dana nakon izdavanja profakture), ostatak do 15 dana pre polaska
 • platnim karticama (Master, Maestro, Visa, Visa Electron, Dina Card, American Express)
 • preko računa – uplata na račun Champions Travel-a.
 • Turističkim kreditom poslovnih banaka – sa izdatim predračunom od agencije Champions Travel, putnik podnosi zahtev za kredit u izabranoj banci.

 

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 24 SATA PO UPLATI AKONTACIJE

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu i slično promeni cenu aranžmana.

ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE POTREBNO MINIMUM 2 PUTNIKA. U slučaju manjeg broja prijavljenih rok za otkazivanje je 5 dana pre putovanja.

 Turistička agencija Champions Travel, licenca OTP broj 48/2014. od 02.06.2014. je posrednik u prodaja ovog aranžmana.
Organizator putovanja je RIVOLI TRAVEL COMPANY
Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja  RIVOLI TRAVEL COMPANY koji su sastavni deo ovog programa
molimo putnike da provere tačno vreme poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje

PROGRAM PUTOVANJA br. 1 od 25.11.2016.

 

 

Yuta_Garancija putovanja 2016_RGBa

Garancija putovanja u visini od 300.000.- Eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0103/2016 od 25.01.2016. godine, aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA“, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa br. 300051051 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.