DISNEYLAND

Disneyland


DISNEYDIZNILEND – Najveći, najpoznatiji i najposećeniji zabavni park u Evropi a ujedno i najveća turistička atrakcija Francuske. Omiljeno je mesto mališana, gde mogu da vide svoje junake iz čuvenih bajki. Nalazi se u predgrađu glavnog grada Francuske, oko 35 kilometara od centra Pariza. Prvi i jedini evropski Diznilend otvoren je 1. aprila 1992. godine u Parizu. Prvi Diznilend park  otvoren je skoro četrdeset godina ranije, tačnije 17. jula 1955. godine u Kaliforniji. Nakon velikog uspeha dva Diznijeva parka u Americi i jednog u Japanu koji je otvoren 1983. godine, Volt Dizni je odlučio da ovu zabavu prenese i na evropski kontinent.

Evrodiznilend, kako se često naziva Diznilend u Parizu, zapravo čine dva parka: "DISNEYLAND PARK i WALT DISNEY STUDIOS PARK". Prvi deo je zabavni park, čaroban svet zabave, crtanih junaka, razonode, nezaboravnih vožnji i bajkovite scenografije. Druge deo Evrodiznilenda je Diznijev studio koji je posvećen kinematofrafiji i svetu crtanih filmova.

Zamak iz Uspavane lepotice je postao simbol zabavnog parka. Rađen je po uzoru na zamak Nojšvanštajn koji se nalazi u Nemačkoj. Brojne atrakcije za sve uzraste ispuniće sva očekivanja, za najmladje : Alisa u zemlji čuda, zamak uspavane lepotice, Petar Pan... , a za najhrabrije: kuća straha, Indijana Jones, Space Mountain, putovanje na mesec… Uživajte u čarobnom svetu mašte.


 

Mapa Diznilenda

Preporučujemo:

Disneyland

MAGIC CIRCUS 4*