PARIZ

4 dana/3 noćenja, avionom

10.11. – 13.11.2016.

HOTELI U STROGOM CENTRU GRADA, KOD OPERE.

 

PDF Pariz, polazak 10.11. – 13.11.2016

PARIZ – grad svetlosti, prepoznatljiv po Ajfelovom tornju, najlepšoj aveniji Šanzelize, muzeju Luvr, Trijumfalnoj kapiji, trgu Konkord, dvorcu Versaj, Operi, kabareima Mulen Ruž , Lido, Krejzi hors, kulturnom centru Pompidu, Bogorodičinoj crkvi, kuli Monparnas. Više od 30 mostova, 400 crkava, Monmartr- slikarska meka, Pigal – najživlja četvrt sa burnim noćnim životom, više od 60000 restorana, čine Pariz gradom svih umetnosti i svetske mode, nezaboravnim stecištem reke turista koji u toku cele godine neprestano pohode Pariz. Za Pariz se vezuju parfemi, vina, konjak, fascinantna kuhinja, stotinu i više kilometara metroa i ko zna koliko još u svetskim razmerama poznatih pojmova. PARIZ je grad, koji nikada nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Proverite i Vi zašto je to tako.


 Program putovanja:

1. DAN BEOGRAD – PARIZ

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera „INFORMACIJA “ u 05.00h; Polazak aviona za Pariz u 06.40h – let JU 310; Dolazak u Pariz u 09.15h; transfer i Fakultativno  Panoramsko razgledanje grada a zatim  Krstarenje brodom po Seni, Noćenje.

2. DAN PARIZ                                                                                                                                                                 doručak

Doručak; sastanak sa vodičem; slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti ili fakultativna poseta uz autobuski prevoz do VERSAJA; Poseta dvorcu, rezidenciji francuskih kraljeva Luja XIV, Luja XV i Luja XVI. Jedan od najraskošnijih dvoraca sveta, prostire se na 11 hektara i simbol je vrhunca francuske monarhije; Fakultativna poseta muzeju LUVR, sastanak sa vodičem i odlazak pešice do muzeja, nekadašnje kraljevske palate na obali  Sene, koja je 1791 pretvorena u muzej sa najbogatijim umetničkim zbirkama na svetu; povratak u hotel; noćenje.

3. DAN PARIZ                                                                                                                                                                  doručak

Doručak; fakultativna poseta DIZNILENDU; sastanak na recepciji  i odlazak autobusom do Diznilenda, najvećeg zabavnog parka u Evropi. Uživajte u vožnjama, paradama, bioskopskim predstavama i drugim atrakcijama; povratak u večernjim časovima; noćenje.

4. DAN PARIZ – BEOGRAD                     doručak

Doručak; fakultativna PEŠAČKA tura, sastanak sa vodičem i poseta najstarijim delovima Pariza: MONTMARTRE Crkva Sacre Coeur najposećenija tačka Pariza, dominira gradom svojom belinom i položajem, najstariji vinograd okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari 19 i 20 veka i Place Tertr najromantičniji trg ovog grada i poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge. Skok metroom na suprotni kraj grada LATINSKA ČETVRT da biste videli najlepši park Pariza Luksemburški park, Panteon, Sorbona, bulevar St. Germain i šetnju kroz latinski kvart završavamo sa katedralom Notre Dame.

Polazak transfera iz hotela do aerodroma u 17:00h; polazak aviona za Beograd u 20.30h – let JU 315; dolazak u Beograd u   22:55h. KRAJ PROGRAMA.

 


CENA IZ TABELE PO OSOBI, NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM U EUR-ima:

HOTEL / KATEGORIJA / LOKACIJA  10.11. – 13.11.2016

4 dana / 3 noćenja

1/2 3.ležaj /4.lezaj      1/1 Dete 2-12 g
GRAND HOTEL DU HAVRE 3*     

2 ODRASLIH + 1 DETE do 12 god

          449

          449

          479

439       –     429

              –

              –    

649

–   

299

389       –     389

BEST WESTERN RONCERAY  3* 1/2 3.ležaj /4.ležaj 1/1 Dete do 12 g
Standardna soba 539 529      –      499
 MAYFAIR  4* 1/2 3 ležaj / 4ležaj 1/1 Dete do 2 g
Classic soba 649 911
Superior 699     –                 –              –
Trokrevetna soba – DELUXE + pomoćni ležaj 689 689                  –              –
Family soba ili Junior suite 619 619      –      619
HOTEL PEYRIS OPERA 3* (classique soba) 379 369    


CENA PUTOVANJA UKLJUČUJE:


Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Pariz – Beograd kompanijom Air Serbia, 3 noćenja sa doručkom ( švedski sto) u izabranom hotelu, panoramsko razgledanje grada, sve transfere prema programu , troškove organizacije i pripreme aranžmana.

CENA PUTOVANJA NE UKLJUČUJE:
Aerodromske takse: podložne su promenama sve do dana polaska na put i plaćaju se prilikom prijave,oko 120 eur, boravišne takse u hotelima DU HAVRE i BW RONCERAY (1,65 e noć/osoba) MAYFAIR (2,48 e noć/osoba), međunarodno zdravstveno osiguranje, fakultativne izlete, lične troškove i ostale nepomenute usluge.


 

FAKULTATIVNI IZLETI:

– Versaj dvorac – (ulaznica, autobuski prevoz i vodic)  85 Eur – odrasli / 45 Eur – deca do 16 god. , minimum 15 prijavljenih

– Muzej Luvr (ulaznica i vodič) 40 Eur odrasli / 20 Eur deca do 15 god., minimum 15 prijavljenih

– Diznilend (ulaznica, autobuski prevoz)  95 Eur odrasli /  75 Eur deca od 3 do 11 god., minimum 15 prijavljenih

– Krstarenje brodom po seni (ulaznica), 15 eura odrasli / deca do 12 god 10 eura.

– Panoramsko razgledanje grada : (autobuski prevoz i vodic) 30 eura odrasli  / deca 5- 12 god 15 eura ; minimum 15 prijavljenih.

– Pešačka tura: Obilazak peške uz koriščenje metroa(uključene metro karte) sa vodičem. 35 eur / deca 5- 12 god 5 EUR,  minimum 5 prijavljenih.

– Kabaret LIDO : ulaznica za spektakl sa ½ šampanjca. 115 eur.


 

KORISNO JE ZNATI O FRANCUSKOJ:

Glavni grad:              Pariz

Površina:                   674.843 km²

Stanovnistvo:           65.447.374 stanovnika

Valuta:                      Euro

Jezik:                        francuski

Vremenska zona:     isto kao u Srbiji

Pozivni broj:             00 33

Prevoz po gradu :     Mreža javnog prevoza je odlična. Obuhvata mnoštvo autobuskih linija, metro linija, 3 tramvajske linije, prigradsku železnicu. Za nešto više od 12 eur možete kupiti karte (karne) za 10 vožnji.


 

OPIS HOTELA:

GRAND HOTEL DU HAVRE 3*, Lokacija:  18,Rue d’Amsterdam , 75009 , Paris
www.havrehotel.com

Hotel idealno lociran i poseduje 81 sobu, svaka ima TV, sef, direktnu telefonsku liniju, kupatila sa kadom/tus i fen za sušenje kose a neke su klimatizovane. Idealan polozaj, na samo 100m od robnih kuća (Printemps i Galeries Lafayette), 250m od Opere Garnier, 400m od najveceg trga Konkord i Jelisejskih polja. Sve zajednicke prostorije (recepcija, 2 veca salona sa jednim barom, sala za dorucak, sala za konferencije) renovirane , modernizovane u 2007-oj a poslednje renoviranje soba je izvrseno 1998. Doručak je po principu svedskog stola ali bez suhomesnatih proizvoda.

BEST WESTERN RONCERAY OPERA 3*            Lokacija: 10, boulevard Montmartre, 75009 Paris.
www.bestwestern-hotel-ronceray-opera.fr

Hotel smešten u zdanju sagrađenom u 19 veku, sa idealnom pozicijom na bulevaru Montmartre, blizu Opere Garnier, muzeja Luvr, trga Vendome i robnih kuća Galeries Lafayette I Printemps a pored hotela nalazi se muzej voštanih figura Grevin, Hard rock cafe i mnogobrojne prodavnice. Hotel poseduje 130 soba raspoređenih na 6 spratova i svaka od njih poseduje TV SAT, mini bar, sef, telefon, kupatilo sa kadom/tušem i fen za kosu a u sklopu hotela su i 6 sala za konferenciju , restoran za doručak u kojem se može organizovati i večera. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel MAYFAIR Paris 4 *  Lokacija : 3,rue Rouget de L’isle, 75001 , PARIS
www.hotelmayfairparis.com

Hotel sa izvanrednom lokacijom,nalazi se  u elitnom delu Pariza na desetak metara od poznate ulice Rivoli koja vas vodi do najvećeg trga Concorde sa jedne strane a sa druge do muzeja Luvr. Poseduje 40 soba (Single, Classic, Superior, De Luxe, Family room) i 7 junior suite a svaka soba poseduje kupatilo, TV, WiFi, telefon a za svoje goste na raspolaganju ima i salu za konferenciju, bar, room service, recepcija 24/7, sef na recepciji. Doručak je po principu švedskog stola.


 

Najtoplije Vam preporučujemo da u gradu svetlosti posetite sledeće:

– TRIJUMFALNA KAPIJA – Veličanstvena panorama Pariza dostupna Vam je svakog dana od   10:00 h do 22:30 h.

– KATEDRALA NOTRE DAME – Maestralno delo gotske umetnosti, izgradjeno u periodu od XII do XIV veka. Predstavlja nultu tačku orijentacije, sve razdaljine u Francuskoj se računaju u odnosu na katedralu. Otvorena je od 08:00 h do 17:45 h.

– AJFELOV TORANJ – Veličanstvena građevina Gustava Ajfela iz 1889 god. Visok je 317 m , a težak 10000 t. Toranj možete posetiti svakoga dana od 09:30 h do 23:00 h i to na dva načina: liftom i stepenicama do drugog sprata.


 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu i slično promeni cenu aranžmana. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude.

Cene su izražene u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

  • gotovinski – uplata avansa od najmanje 40 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave (odnosno, 50% bespovratnog avansa za rani booking u roku od 2 dana nakon izdavanja profakture), ostatak do 15 dana pre polaska
  • platnim karticama (Master, Maestro, Visa, Visa Electron, Dina Card, American Express)
  • preko računa – uplata na račun Champions Travel-a.
  • Turističkim kreditom poslovnih banaka – sa izdatim predračunom od agencije Champions Travel, putnik podnosi zahtev za kredit u izabranoj banci.

 

 

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 24 SATA PO UPLATI AKONTACIJE

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu i slično promeni cenu aranžmana.

ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE POTREBNO MINIMUM 15 PUTNIKA. U slučaju manjeg broja prijavljenih rok za otkazivanje je 5 dana pre putovanja.

 Turistička agencija Champions Travel, licenca OTP broj 48/2014. Od 02.06.2014. je posrednik u prodaji.

Organizator putovanja je RIVOLI TRAVEL COMPANY
Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja organizatora putovanja koji su sastavni deo ovog programa.
Molimo putnike da provere tačno vreme poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje

PROGRAM PUTOVANJA br. 1 od 11.05.2016.